Yazı işlemci tasarım topluluğu kurucusu emin tarafından yazılmış ve izni alınarak admin tarafından discord kanalından kopyalanarak buraya yapıştırılmıştır.
Not: Kurulum Pardus gibi Linux işletim sistemine sahip olanlar için yazılmıştır.
Verilog dilini sisteminizde derleyebilmek için açık kaynak Icarus Verilog(iverilog) derleyicisini öneriyoruz: http://iverilog.icarus.com/
Eğer Debian tabanlı bir dağıtım kullanıyorsanız şu komutla sisteminize Icarus Verilog derleyicisini kurabilirsiniz:
$ sudo apt install iverilog
Artık yazdığınız .v dosyalarını kolayca şu şekilde derleyip test edebilirsiniz:
$ iverilog devre.v -o cikti
$ vvp cikti
vvp’yi iverilog ile derlediğiniz devreyi çalıştırmak için kullanıyoruz.
Linux kullanıcıları direkt olarak cikti dosyasını ./cikti şeklinde de çalıştırabilir çünkü iverilog derleyicisi çıktıyı direkt çalıştırılabilir bir dosya formatında oluşturuyor.
Verilog devrelerinizi derleyip elde ettiğiniz dalga analizini (.vcd) görüntülemek için yine açık kaynak ve ücretsiz olan GTKWave uygulamasını öneririz: GitHub - gtkwave/gtkwave: GTKWave is a fully featured GTK+ based wave viewer for Unix and Win32 which reads LXT, LXT2, VZT, FST, and GHW files as well as standard Verilog VCD/EVCD files and allows their viewing.
Debian tabanlı bir dağıtım için kurulum:
$ sudo apt install gtkwave
#verilog #pardus #linux #icarusverilog #iverilog